Un pas més cap a la independència.

Avui ha estat un gran dia per a Catalunya, pels altres Països Catalans i per la resta de nacions sotmeses a l’antic Imperio, aquella Gran Castella que avui anomenen Espanya. La sentència insultant del Tribunal Constitucional espanyol ha obert els ulls a aquells que no volien veure-hi. La, sortosament, irresponsabilitat i prepotència d’uns jutges que no s’han adonat que el seu gest és el mateix que el que ja fa moltes dècades els ha anat fent perdre totes les colònies -l’última l’any 1975 al Sàhara Occidental, antiga província espanyola (?)- i que accelerarà la pèrdua de les darreres que tenen encara autonomitzades.

Ja fa molts dies que persones molt diverses representatives d’àmbits ben diversos com l’economia, la ciència, la comunicació, la política, etc, s’estan manifestant en un mateix sentit: amb Espanya no hi ha res a fer, per tant cal tenir un Estat propi. Cenyint-nos a l’àmbit estrictament polític citarem dos exemples: l’ex-conseller Agustí Bassols, d’Unió Democràtica, i l’ex-alcalde de Badalona i fundador del Partit Socialista de Catalunya, Joan Blanch. Ambdós fa poques setmanes signaren la Crida per a Una Conferència Nacional Catalana document que convida a presentar una candidatura independentista transversal a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Ho han dit molt clar: ho van intentar però no hi ha res a fer, l’entesa amb Espanya no és possible. Cal fer un pas endavant i bastir un Estat propi per a poder encarar amb un mínim de garanties el nostre futur; un futur que a partir d’aquell moment solament dependrà dels catalans.

La sentència del Tribunal Constitucional, no per esperada, ha decebut i ha encès els ànims d’aquells que sempre han apostat per un encaix de Catalunya dins d’Espanya. Esperem que hauran après la lliçó. Des del Partit Republicà Català ja vam dir ben clar el què passaria i per això en la campanya per l’Estatut ens vam apuntar al “Vot nul per la independència”. El temps i els fets ens han donat la raó. I ja no ens valen raons com les que recentment apuntava l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, dient que l’entesa amb Espanya ha fracassat i que ara tornarà a tocar resistir. Hi ha una altra sortida. Des de l’RC creiem que s’ha acabat l’etapa de la resistència: ara toca iniciar el camí definitiu cap a la independència. Ens caldrà treballar, sumar i convèncer per a construir un futur que, lliures ja de cap tutela forastera, suposarà arribar a tenir un bon veïnatge amb Espanya però cap més subordinació. Com Txèquia i Eslovàquia o com Noruega i Suècia… així de clar.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.