Kosova 1 – Espanya 0

El dijous dia 22 de juliol és una d’aquelles dates que caldrà gravar en la memòria durant molts anys. El Tribunal Internacional de Justícia de l’ONU a l’Haia, en paraules del seu president, el senyor Hishasi Owada, va declarar que “l’adopció de la declaració d’independència del 17 de febrer del 2008 no va violar el dret internacional general ni la resolució 1244 (1999) del Consell de Seguretat de l?ONU, ni el marc constitucional”, com a resolució a la denúncia de Sèrbia contra l’Estat de Kosova. El govern de Sèrbia, seguint el sentiment imperialista dels últims cent anys que -en terres de Croàcia i Bòsnia-Herzegovina, principalment- va causar la pitjor catàstrofe humanitària des de la fi de la Segona Guerra Mundial a Europa, ha dit que no reconeixerà mai la independència de Kosova. Malauradament els vells somnis imperials encara senyoregen al govern de Belgrad.

Tanmateix, un altre estat europeu, ai làs! Espanya, en boca del seu ministre d’Exteriors, senyor Miguel Angel Moratinos, ha dit també que Madrid seguirà sense reconèixer la independència de Kosova. Els governants espanyols -membres d’un partit, el PSOE, que el 1994 incloïa als seus estatuts el dret d’autodeterminació dels pobles- han exposat davant l’opinió pública internacional la seva cara més sinistra, la que els fa companys de viatge dels representants de la caverna aixoplugats dins d’un partit anomenat (ja són ironies!) Partit Popular.

Diguin el que diguin (en el transcurs de la història tots els imperis han actuat si fa no fa igual) l’escletxa, més aviat l’esvoranc obert per la resolució de l’Alt Tribunal de l’ONU, ofereix als catalans la ja indiscutible oportunitat de proclamar la independència des de la més alta instància del nostre país com és el Parlament de Catalunya. Ara tan sols falta (i som conscients que no serà fàcil), que seguint l’esperit marcat per la crida del Manifest del 12 d’abril, encapçalat per Barrera, Badia i Margarit, Domènech i Blanch, per a la celebració d’una Conferència Nacional per la Sobirania, posem les bases definitives per a la Gran Coalició Independentista i Transversal que ha de concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Kosova en ha marcat el camí.

Partit Republicà Català

Anuncis

Els comentaris estan tancats.