Al voltant de la unitat

Aquests darrers dies estem vivint unes de les etapes més apassionants prèvies a la que serà la gran candidatura unitària de l’independentisme. Hi ha un clam general, ferm i exigent, dirigit a totes les forces polítiques i organitzacions que estan treballant al voltant d’aquesta candidatura des de diferents propostes. Totes són vàlides, no es pot excloure ningú. Tanmateix, solament s’esclouria aquella organització que no tingués com a objectiu principal la independència i el dret a l’autodeterminació.

Sembla que alguns partits parlamentaris això ho pensen deixar per a més endavant; seria bo, però, que s’ho repensessin davant la immensa responsabilitat del moment històric que està vivint Catalunya i s’afegissin a les diferents crides que s’han fet instant els catalans a treballar per poder presentar junts aquesta candidatura a les pròximes eleccions al Parlament. Encara hi som a temps.

Des del Partit Republicà Català, i en la mesura de les nostres forces, estem treballant per tal que aquesta anhelada unitat es faci efectiva com més aviat millor. Per això fem nostra la resposta que Carles Roca -de la Crida per la terra-, va fer en la passada conferència de premsa de la Conferència Nacional per la Sobirania del passat dimecres dia 28 de juliol en ésser qüestionada la força de les organitzacions d’aquesta coalició: “totes les organitzacions polítiques que treballem per la independència no sumarem potser els 20.000 militants, però al carrer hi ha més d’un milió de catalans que li poden donar suport”. Aquest és el nostre gran repte i el de tots els que s’ho creuen; de tots els que creuen que durant la segona dècada del segle XXI Catalunya formarà part de la Unió Europea com a estat sobirà entre els altres estats sobirans europeus.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.