Comunicat sobre la unitat

En nom del Consell Executiu del Partit Republicà Català (RC) volem manifestar:

  1. El dia 7 de febrer del 2009 juntament amb altres organitzacions l’RC va convocar la 1ª Conferència de Debat Independentista a fi d’impulsar a través d’una campanya que s’iniciaria per Sant Jordi una proposta anomenada Compromís per la Independència Nacional de Catalunya (amb data 4 d’abril) que constava de cinc punts. En el primer punt s’acordava “Promoure una candidatura única en les properes eleccions al Parlament de Catalunya (previstes l’any 2010) que tingui com a objectiu prioritari l’assoliment de la independència de Catalunya per mitjans democràtics i el ple reconeixement internacional de l’Estat català”. L’aparició de l’organització Reagrupament va aturar aquesta campanya.
  2. Atès que Reagrupament va presentar-se com a una associació que treballava per a una futura coalició de les forces independentistes l’RC li va donar suport sense, però, integrar-se mai dins d’aquesta organització amb la plena llibertat dels seus militants i adherits a associar-s’hi tal com es permès amb qualsevol altra associació de caire patriòtic, cívic, cultural o esportiu.
  3. Els esdeveniments han portat a que Reagrupament, amb tota legitimitat, es replantegés la seva proposta inicial i preparés la formació d’un partit polític del qual en formarien part els seus socis que així ho decidissin però que al mateix temps deixava d’actuar com a una possible coalició entre iguals.
  4. Durant els primers mesos de l’any 2010 l’RC ha treballat per tal de poder realitzar una 2ª Conferència de Debat Independentista que aglutinés totes les organitzacions que estiguessin d’acord amb el manifest del 4 d’abril del 2009 i es pogués arribar a l’acord proposat.
  5. El 14 de maig es va presentar a la seu d’Òmnium Cultural de Barcelona la Crida del 12 d’abril, signada per un grup de patriotes i que apuntava en el mateix sentit proposat per l’RC per la qual cosa es va decidir en Consell Nacional de donar suport a la proposta de celebrar una Conferència Nacional per la Sobirania.
  6. A partir d’aquest moment l’RC ha participat amb el grup d’organitzacions impulsores d’aquesta Conferència que ha intentat impulsar una coalició que intentaria per tots els mitjans poder arribar a un acord amb Reagrupament i la nova organització Solidaritat Catalana per la Independència per tal d’assolir una sola candidatura per les eleccions al Parlament.
  1. En el decurs d’aquestes converses la setmana passada es va presentar l’oferta de SCI per a participar de la coalició. De manera si més no sorprenent, el coordinador senyor J.M.Minguell, després d’una reunió amb el senyor Carretero a Puigcerdà, aquest dijous dia 26, ens comunicà l’extraordinari interès de l’oferiment fet per Reagrupament tot afegint al mateix temps tota una sèrie de greus desqualificacions envers SCI. Li vam manifestar el nostre total desacord amb aquestes manifestacions que enteníem d’una parcialitat i sectarisme del qual ens pensàvem que els participants de la coalició ja ens n’havíem deslliurat.
  2. El mateix senyor Minguell ens inquirí per escrit sobre les possibles reunions de l’RC la qual cosa vam entendre com una ingerència totalment inadmissible i fora de lloc per quant l’RC continuava participant en les diverses reunions de la Coalició SI (solament en faltà a una) i propugnava una actuació oberta i honesta amb l’esperança que al final es pogués arribar a un acord a tres bandes i sense imposicions de ningú. Precisament l’RC des del primer moment va manifestar el seu posicionament de no participar en les llistes i de que solament ho faria si així la necessitat ho requeria defugint tota mena de personalisme.
  3. L’RC considera que cada organització es lliure i sobirana i ningú pot immiscir -se en la seva vida interna ni en el seu treball, en els seus projectes i en les seves relacions a l’hora que guarda un escrupolós respecte pel treball i l’ideari de cada organització en concret i valora en la seva mida justa la tasca realitzada. És per això que veu amb gran preocupació i deplora al mateix temps l’actuació del senyor Minguell culminada amb l’enviament aquest dissabte dia 28 d’una nota per sms ofensiva per l’RC i el seu president.
  4. Ateses aquestes circumstàncies l’RC anuncia la seva desvinculació de la Coalició SI però, tanmateix, comunica que continuarà treballant amb més energia i il·lusió que mai per tal que es pugui arribar a la unitat d’acció de totes -o el màxim nombre possible- d’organitzacions independentistes per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i per un futur sobirà que assolim amb l’esforç de tots plegats.
Anuncis

Els comentaris estan tancats.