Arenys de Munt punt d’arrancada


El diumenge dia 12 de setembre a Arenys de Munt s’ha commemorat l’aniversari del primer referèndum per la independència celebrat en aquesta població. Amb aquest motiu i perquè en quedi constància per l’esdevenidor s’ha inaugurat un monument al parc de Can Gelpí. La nostra felicitació més sincera a tots els que des d’Arenys de Munt han treballat sense desmai, des de la incomprensió a vegades, per a aconseguir fer realitat aquest fet històric.

Arenys de Munt va demostrar al món, i sobretot als catalans -alguns encara passius i temorencs-, que la voluntat i la decisió d’uns pocs pot arribar a les fites més altes si hom s’ho proposa. El 13 de setembre del 2009 aquesta vila del Maresme va encetar un camí fins aquell moment inexplorat. D’aleshores ençà dotzenes de poblacions, amb la col·laboració decidida i entusiasta de milers de voluntaris, han organitzat el seu referèndum i més de mig milió de catalans ja han votat pel SÍ a la independència, amb la clara demostració llançada als quatre vents de que si els catalans volem ho aconseguirem: ningú ens podrà aturar.

En l’acte commemoratiu de Can Gelpí tingué un significat especial la signatura del manifest anomenat Compromís d’Arenys de Munt, document que a part d’exigir al nou Parlament sorgit de les properes eleccions del 28 de novembre “la celebració d’un referèndum vinculant que permeti convocar tot el poble català per tal que manifesti la seva voluntat perquè Catalunya esdevingui un estat independent dins la Unió Europea”, es dirigeix a les instàncies internacionals i reclama la seva atenció sobre “aquesta inquietud del poble català”. El Partit Republicà Català va estar entre les organitzacions presents a Arenys de Munt i va signar el document, però, tanmateix, creu que cal -a part de la urgent internazionalització del cas català- continuar treballant en la proposta de proclamació de l’Estat Català des del Parlament de Catalunya a partir de l’acció conjunta d’un mínim de 68 diputats.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.