Lluís Companys i la Comissió de la Dignitat

Divendres dia 15 d’octubre, 70è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys, tingué lloc un acte cívic, les exèquies cíviques del president màrtir, a l’església de Sant Agustí, un lloc simbòlic i emblemàtic on es reuní per primera vegada, l’any 1971, l’Assemblea de Catalunya en la clandestinitat. Després de la glosa feta per l’historiador Hilari Ragué tingué lloc una magnífica interpretació del Rèquiem de Mozart a càrrec de la Coral Polifònica de Puigreig i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Més de set-centes persones s’aplegaren dins del temple que es féu insuficient per a la gran expectació i participació que tingué lloc.

El diumenge dia 17 al matí, al Fossat de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc tingué lloc un acte d’homenatge al president màrtir i l’estesa simbòlica de la senyera (de 8 x 5 metres) talment ho fou l’any 1936, i un grup de corals amb l’Orfeó Català al front interpretà el Cant de la Senyera i Els Segadors.

El Partit Republicà Català hi fou present en ambdós actes i se sumà, una vegada més, al clam per l’anul•lació del judici al president Companys i a tots els catalans condemnats per la dictadura franquista.

Els dos actes foren organitzats per la Comissió de la Dignitat als membres de la qual cal trametre el nostre més entusiasta agraïment i la nostra felicitació per la magnífica tasca realitzada des del primer dia i encoratjar-los a continuar en la seva continuada lluita per a retornar a Catalunya i als catalans la Dignitat que elements estrangers ens han volgut prendre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s