Estela d’Art, un mural permanent, artístic i reivindicatiu!

Les entitats Castellnou de Bages Decideix i Santpedor Decideix estem al capdavant d’una iniciativa artística i reivindicativa consistent en la construcció d’una Estelada permanent.

El projecte, anomenat Estela d’Art, consisteix en la realització d’una gran estelada que quedarà instal·lada en forma de mural permanent a la carretera que porta de Santpedor a Castellnou de Bages. La singular situació d’aquesta estelada, a mig vessant del massís del Serrat de Castellnou, farà que sigui visible a tot el vessant sud i es podrà distingir, per exemple, des de la C-55 al seu pas per Manresa a l’alçada del Bufalvent.

El mural es teixirà aprofitant la malla de contenció d’un dels talussos situats a sobre de la carretera que puja de Santpedor cap a Castellnou de Bages. En cada un dels hexàgons que composen aquesta malla es lligarà una peça de 14×30 cm de material resistent al pas del temps i a les inclemències meteorològiques. Així, cadascuna d’aquestes peces jugarà el paper d’un píxel de color d’allò que acabarà sent una gran imatge. A causa de les grans dimensions d’aquest mural, 12 metres d’alt per 20 metres de llargada, 240m2, caldran aproximadament uns 40.000 píxels. Cal dir que en aquest mateix indret fou arrencada i cremada en una bretolada una estelada penjada per la Diada Nacional de Catalunya.

El mural es durà a terme durant tot el dissabte 20 de novembre. Per la seva execució caldrà fer vint línies d’escaladors, separades 1 metre, que aniran baixant pel talús del vessant del talla muntanya fent ràpel, al temps que nuaran píxels de diferents colors a cadascun dels hexàgons de la seva secció de malla. Cada línia serà atesa per dos escaladors que s’aniran rellevant. A més, durant tot el dia es durà a terme l’enregistrament, d’una banda, de l’evolució en la confecció del mural i, de l’altra, de les opinions de les persones que intervinguin o s’acostin a presenciar el desenvolupament del projecte.

El cost del projecte serà finançats per les entitats Castellnou de Bages Decideix i Santpedor Decideix i per aportacions de voluntaris. La major part del cost del projecte se l’emporta el material amb que estan confeccionats els píxels de colors. Per això s’ha pensat en que per cada aportació voluntària que es faci, el remitent podrà personalitzar el seu píxel amb un text amb el seu nom, un alias, una reivindicació…
D’aquesta manera les aportacions econòmiques passaran a formar part del mural.

Aquest mural permanent, artístic i reivindicatiu és idea original de l’Albert Pons amb la col·laboració d’un grup d’artistes bagencs.

L’organització disposa dels permisos necessaris per a la realització del projecte. L’organització comptarà amb un grup de gent que vetllarà per mantenir l’ordre durant tota la jornada i en particular limitar l’accés a la zona on comencen les línies de ràpel. L’organització habilitarà espais per aparcar en l’antiga carretera, a tocar de la zona del projecte, per tal que els interessats en contemplar com es realitza l’obra no entorpeixin el trànsit. La policia local vetllarà pel transit.

Anuncis

One response to “Estela d’Art, un mural permanent, artístic i reivindicatiu!

  1. Queda impressionant!!! 40 mil llaços conformen l’estela d’art. No us la perdeu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s