Ara. Neix un nou diari català. Li donem la benvinguda

El dia 28 de novembre, a més a més de les eleccions al Parlament de Catalunya, ens aportarà una notícia d’un interès especial: l’eixida pública d’un nou diari català, el diari ARA.

Tot i la mirada sempre abúlica dels escèptics, la sortida d’un nou diari sempre serà una gran notícia, aquí i a la Xina; però si és aquí, i en els temps que corren, la notícia té un component d’una importància excepcional com és la d’enfortir l’oferta periodística nacional, en la llengua pròpia del país, davant l’encara oferta superior en llengua forastera. La sortida del diari ARA, diuen, podria esperonar a que algun altre diari fet a Barcelona decidís fer el pas i treure una edició normalitzada en català. Esperem-ho.

Segons podem constatar, en el grup iniciador del diari ARA hi ha un espectre prou significatiu d’aquells professionals que, sempre per mèrits propis, han més o menys triomfat en el món periodístic i informatiu de la ràdio i televisió catalanes. Això, ja de per sí, és tota una garantia. En el manifest fundacional hom hi pot llegir que el diari “neix com alguna cosa més que un diari convencional de paper. Fins i tot com alguna cosa més que un diari convencional on line”. El repte que s’han proposat és d’una gosadia admirable i és de desitjat que se’n surtin amb nota alta.

En quant al rerefons ideològic també podem llegir que el diari no s’arrenglerarà en “el periodisme de trinxera partidista”. Aquest és un altre repte que no serà gens fàcil. Certament que els temps han canviat i som lluny d’aquells anys trenta en que cada grup polític o fins i tot sindical tenia la seva pròpia premsa, però encara avui dia alguns poderosos mitjans, de Catalunya estant (no volem entrar en el món del periodisme espanyol), estan força marcats per una o altra influència partidària. El diari que apareixerà promet que no formarà part de cap trinxera partidista. De moment tot repassant els noms dels col•laboradors sembla que això està garantit atès que hi podem veure des d’un Salvador Cardús -d’ànima i cos essencialment independentista- fins a una Rosa Regàs que en els seus temps va formar part del Foro Babel. Entremig hi ha noms, que d’una manera més o menys directa estan adscrits a CIU, PSC-PSOE,ICV, etc.

Des del Partit Republicà Català, celebrem l’eixida d’aquesta nova aventura en forma de diari; una aventura que desitgem sigui del tot exitosa i ajudi a consolidar i normalitzar un dels àmbits puntals en en el món de la comunicació com és el de la premsa escrita. Felicitats als emprenedors!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s