L’oportunisme d’un cara a cara i els vergonyants blocs electorals

La catedràtica de Comunicació i Rectora de la UOC, Imma Tubella, ens recordava (Avui, 24-11-2010) que el cara a cara “és un bon espectacle, però pensat fredament, des del punt de vista de la democràcia, no està bé”. Més clar, l’aigua. Com també, al mateix diari, ho ha estat el professor de Comunicació, Josep Gifreu, dient que “les eleccions del 28-N no són presidencials i aquí no tenim un sistema bipartidista”.

Font: 3cat24.cat

Aquesta és la qüestió. En aquestes eleccions no s’hi presenten solament dues formacions polítiques -com, potser, alguns voldrien-, sinó que s’hi presenten unes quantes més. Algú s’ha queixat de que hi ha massa opcions. No serà perquè les sis opcions representades al Parlament de Catalunya no satisfan a una part cada dia més àmplia de la població catalana? No serà que, precisament per això mateix, apareixen noves formacions? Als qui de debò creuen en el sistema democràtic no els molesta la presència de tantes propostes com calgui, al contrari.

De tota manera, “el sistema”, ben acomboiat pels mesquins interessos de la classe política nostrada, bé s’ha preocupat de que aquestes noves formacions no tinguessin l’oportunitat de poder fer arribar el seu missatge a través dels mitjans públics de comunicació. El procediment dels blocs electorals -denunciats pels mateixos professionals dels mitjans- ha propiciat d’una manera escandalosa el silenciament d’aquestes noves propostes. Una autèntica estafa al ciutadà i una vergonya per a una societat que es diu democràtica. Una estafa sobretot pels ciutadans catalans que aspiren a la sobirania plena del seu poble. No serà potser perquè entre aquestes noves propostes n’hi havia d’autenticament independentistes que posarien al descobert l’engany d’algunes formacions que es diuen nacionalistes o fins i tot independentistes?

Des del Partit Republicà Català ens felicitem per l’anul•lació del cara a cara, pel menyspreu que representava per a TOTES les altres formacions, parlamentàries i no parlamentàries, perquè tots els que es presenten haurien de gaudir de les mateixes oportunitats i, d’una altra banda, denunciem una vegada més l’espúria actitud dels mateixos partits polítics que han acceptat la imposició dels blocs electorals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s