Entrem al Parlament de Catalunya. S’acaba la dependència.

El 28 de novembre del 2010 passarà als llibres d’història com el dia del gran canvi en el llangorós panorama polític català. La coalició Solidaritat Catalana per la Independència entra al Parlament de Catalunya amb quatre diputats. Des del Partit Republicà Català, com a una de les organitzacions presents en aquesta coalició no podem més que felicitar-nos. Per primera vegada a la història hi seran presents quatre diputats que a la cartera sols hi duran proposta: la declaració de la independència des del mateix Parlament de Catalunya.

Cal felicitar la força guanyadora, CIU, però al mateix temps deixar molt clar -com ja han fet des d’un primer moment Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Toni Strubell, Xavier Segura, Héctor López Bofill i tots els altres candidats a diputats- que sols se’ls donarà suport si abandona la política autonomista i enceta amb fermesa el camí de la independència. SCI només donarà suport a la investidura de Mas com a president si es compromet a la declaració d’independència dins d’aquesta legislatura. Durant tota la campanya s’ha explicat del dret i del revés que qualsevol proposta en qualsevol àmbit, bé sigui a sanitat, infraestructures, habitatge, cultura, etc, no té sentit sinó aconseguim abans desprendre’ns del jou espanyol, que, entre altres coses, representa el poder disposar dels 22.000 milions d’euros que Espanya espolia anualment a Catalunya. Caldrà veure doncs per on anirà el nou govern.

Aquestes eleccions també -a part del no per esperat, estrepitós fracàs del PSC-PSOE- han posat al descobert el gran engany i desencert que ha comportat la política duta a terme per ERC . La pèrdua de més de la meitat dels seus electors i un futur que, si no hi ha un canvi radical (començant per la dimissió de la pràctica totalitat dels seus líders), la vella formació de Macià i Companys se n’anirà en orris. Temps al temps.

Aquestes eleccions també han donat una lliçó a aquells que en l’espera d’una unitat que no havia estat possible han llençat el carro pel pedregar i han propugnat una abstenció activa o un vot en blanc que, encara que legítimament, d’una manera totalment inconscient el que feia era propiciar una major presència de les forces nacionalistes espanyoles.

Vénen temps apassionants, temps que seran decisius, el temps de la dependència s’està acabant. Caldrà també obrir les portes de bat a bat i treballar colze a colze amb tots aquells catalans que o bé en la manifestació del passat 10 de juliol o bé en les consultes populars o bé des de tants i tants racons del nostre país estan treballant per a un futur plenament sobirà del nostre poble. Des del Partit Republicà Català volem felicitar als nous electes i al mateix temps animar tothom a sumar-se amb força i il•lusió a aquesta nova embranzida independentista per la qual des de l’RC vam apostar el dia 31 d’agost i que representa Solidaritat Catalana per la Independència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s