Portabella, amb ERC, salven l’alcalde Hereu

Divendres 17 de desembre, Jordi Portabella i el grup municipal d’ERC votaven a favor dels pressupostos presentats per l’alcalde Jordi Hereu en nom del govern de la coalició governant (PSC-PSOE,ICV) a la ciutat de Barcelona. Portabella ha argumentat que el vot d’ERC era per no provocar problemes en els moments difícils, a nivell econòmic, que s’estan passant. Tanmateix aquest argument no s’entén gaire si tenim en compte que ERC ha votat a favor dels pressupostos, tot i estant a l’oposició, durant els quatre anys d’aquesta legislatura.

Per això, per algú que s’ho mira des de fora (segurament per la majoria dels ciutadans de Barcelona), aquest vot favorable repetit durant quatre anys d’un partit de l’oposició davant l’evident desgovern que està patint la ciutat de Barcelona és del tot incomprensible. Probablement, el ciutadà, davant d’un fet que costa molt d’entendre per més que s’intenti justificar amb bones intencions, tot parafrasejant aquell castís, pensarà: aquí hi ha marro. ERC, a Barcelona, ha votat durant tota aquesta legislatura els pressupostos de l’alcalde Hereu, permetent que la incompetència i el desgavell governessin la ciutat. Recordarem tan sols episodis com la votació de la Diagonal, les greus irregularitats a Ciutat Vella que acabaren amb la dimissió de la mateixa regidora de l’equip de govern de la ciutat, Itziar Gonzàlez o el cas de l’hotel del Palau, per citar tan sols tres exemples. Per això ens agradaria saber quina o quines contrapartides ha suposat aquest fidel vot d’ERC al PSC-PSOE i acompanyants.

Veritablement és incomprensible aquest posicionament d’ERC sobretot si la raó adduïda és que s’ha fet per ajudar al bon govern de la ciutat en moments de crisi. Creiem que, precisament, i tal com estan les coses, per ajudar el govern de la ciutat el que calia era donar un seriós toc d’atenció als responsables del govern de la ciutat (l’alcalde Hereu hagués prorrogat els pressupostos al cap i a la fi si no hagués tingut els vots d’ERC) avisant que el joc s’havia acabat i no pas volent jugar la pròrroga com ha fet Portabella. Però no ha estat pas així.

Caldrà doncs, des d’ara mateix, treballar de valent per a propiciar un canvi que la ciutat necessita com el pa que menja; un canvi que haurà de venir esperonat, no pas pels partits presents actualment tant al govern com a l’oposició a l’Ajuntament de la ciutat, sinó per una nova força en la qual la coalició Solidaritat Catalana per la Independència hi haurà de jugar un paper cabdal. Ja fa massa anys que Barcelona, la capital de la nació, va a la deriva i cal un gir de 180 graus per a treure-la del marasme a que ha estat abocada. Se’ns pot acusar de catastrofisme, tant se val, però sabem bé del que parlem. I sabem també que els partits que es propicien com a recanvi no són pas la solució.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s