Galeria

HEREU I TURA; MUNICIPALS DE COMÈDIA.

Els resultats de les passades eleccions al Parlament de Catalunya, han deixat els socialistes catalans confusos, esmaperduts, sense esma, ridiculitzats. Ara s´han d´aferrar a l´espai a més curt termini que tenen; les eleccions municipals. Els qui som independentistes, podem dir que, pel que fa als socialistes, tant se´ns en fot. Els independentistes, hem de d´intentar que el lema “Ajuntaments per la independència”, arribi a bon port. Dit això, la realitat al carrer, la proximitat, el dia al dia, ens fa que ens hàgim de pronunciar sobre qui té més possibilitats d´arribar al consistori barceloní.

Jordi Hereu, porta vuit anys com a comandant de la nau barcelonina, i n´ha fet una ciutat bruta, insegura, allunyada d´un munt coses, circumstàncies, fets i esdeveniments. Fins el mateix Hereu, s´ha fet llunyà. Ara li surt una competidora, una dona que té experiència en una ciutat molt més petita que la Ciutat Comtal, una metgessa que ha intentat fer Justícia sense que se n´hagi sortit massa bé precisament. Diuen els analistes que Montserrat Tura, neboda del traspassat Jordi Solé Tura, pertany al sector catalanista del PSC. Ella mateixa sense dir-ho explícitament n´ha donat alguns exemples.

Ara bé, no us pensessiu pas, que Tura serà una altra cosa, ni parlar-ne. És més, la confrontació entre l´Hereu i la Tura, seran dures, duríssimes, però sense tenint present que cal millor la capital catalana abans que res. Dic seran duríssimes, perquè tots dos volen la cadira més ampla del Ple de l´Ajuntament, tots dos volen ser el capità d´una Barcelona, que guanyi qui guanyi continuarà sent espanyola. No ens pensem ni per un sol instant, que guanyi qui guanyi, guanyarà el català i el país; Catalunya nació, Catalunya país. Penseu que la Carta Municipal, que primer ha d´aprovar la Generalitat de Catalunya, després és del govern del país veí, el qui tallà definitivament el bacallà.

Els socialistes catalans, han de començar una “teiatrillo”, sacràstic, irònic, mentider i goso a dir suburbà. Tot plegat serà una comèdia, dissortadament no pas una Commèdia d´Il Arte, ni d´un magnífic Shakespeare, passant per satíric Txèjov, a un incomprès Jacques Tati, o un alt nivell de Vol-Ras, fins a un Josep Ma de Segarra, Guimerà, passant per un inèdit i avorrit Sergi Belbel, i arribant a un “Mètode Grönholm”, en adaptació del magnífic Xavier Albertí.  Si em permeteu tirar cap al barri, el nostre preuat director del Foment, n´Armand Calafell, els dirigiria al perfecció i apuntaria aires d´independència, com a mínim de sobirania, posant la música gloriosa de “El Cant de la Independència”, per a més inri dels aspirants.

Efectivament els dos candidats, Hereu i Tura, seran dirigits per Ferraz, en teniu algun bri de dubte? No seran dirigits per la “direcció nacional del PSC”, no. Són els candidats de Ferraz, són els candidats de Zapatero, com ho van ser en el seu dia el Sr. Tomàs i Trinidad Giménez, avalada aquésta darrera per Zapatero. Per tant, el combat al ring s´acosta, i el director l´ha convertit en un esperpèntic escenari polièdric, això sí, a l´estil del Teatre Lliure, quan “La Fura dels Baus”, n´era mereixedora d´exhibir-se.

Senyors, no ens asseiem en aquest escenari, no és el nostre. El nostre, és l´independentisme transversal, sa i no dogmàtic, a prova de “tortures i bombes”. Nosaltres com a Partit Republicà Català, membre de la Coalició Solidaritat Catatana per la Independència, continuarem treballant per “Ajuntaments per la independència”, és la nostra essència, és l´eix que vertebra el nostre desig i anhel de viure en un país lliure, normal, democràtic. Ara bé, en tant que som i estem al món, no podem restar al·liens a allò que succeix a la nostra pròpia ciutat, i quan aquesta ciutat resulta que és la capital d´un país, doncs encara menys.

La comèdia doncs, comença els seus assajos, sense oblidar la nostra feina, volcats en entrar als consistoris, i al consistori de la capital catalana, us demano que no us entretingueu en assajos de cortesia, assajos de titelles -que sí bé poden esdevenir un “divertimento” infantil”- res no va més enllà. Fem la nostra feina, que prou en tenim, i endavant que no és poca. Ah, de tant en tant, per relaxar-nos i riure una mica, podem aturar-nos breument a veure com van els assajos dels titellaires barcelonis Hereu i Tura.

Seran ells dos, i només ells dos, qui protagonitzaran unes “Municipals de Comèdia”.

Ignasi Ferrer
Membre el Partit Republicà Català i
adherit a Solidaritat Catalana per la Independència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s