Santi Santamaria, Lluís Maria Xirinacs i … Gerry Adams

Aquest passat dimecres 16 de febrer moria sobtadament Santi Santamaria, un català universal, un dels millors cuiners del món.


Fa uns tres anys i mig, l’agost del 2007, ens deixava Lluís Maria Xirinacs, un altre català universal, candidat a Premi Nobel i lluitador incansable per la pau i per la independència de la nació catalana.

Curiosament, amb motiu del lliurament del Premi Internacional Ciemen a Gerry Adams, ex-dirigent de l’IRA i president del Sinn Fein, el dia 9 de juny del 2006 en un restaurant de la Rambla barcelonina que regentava Santi Santamaria en veure en Lluís Maria Xirinacs es fongueren en una abraçada. En aquell gest i unes poques paraules vaig poder copsar l’estima que compartien així com el desig de tenir ben aviat una pàtria lliure. Tots ens havíem conegut al BEAN (Bloc d’Esquerra d’Alliberament Nacional) que encapçalà Xirinacs i que en obtenir 22.000 vots en les primeres eleccions autonòmiques catalanes el 1980 acabà dissolent-se. Santamaria, amb poc més vint anys es comprometé a treballar per Catalunya des d’un altre àmbit: des dels fogons. I se’n va sortir amb un excel·lent. Ell ha estat un dels puntals perquè la cuina catalana hagi adquirit prestigi universal (va ser el primer tres estrelles Michelin) sense renunciar mai a la seva identitat. Mai amagà la seva aposta per la independència del seu país.

 

Des d’aquesta pàgina i en nom de tots els militants i simpatitzants del Partit Republicà Català, voldria fer arribar el nostre més sentit condol per la inestimable pèrdua de l’amic Santi i conjurar-nos perquè el seu exemple -com el d’en Lluís Maria- ens doni noves forces per a seguir lluitant fins a assolir la meta desitjada.

 

Agustí Soler i Regàs

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s