Gràcies per deixar-nos endeutar… més!

Finalment, el Consell de Ministres espanyol, el divendres dia 25 de febrer, ha autoritzat el govern de la Generalitat ha endeutar-se 1.800 milions d’euros. El govern d’Artur Mas davant de la situació en què s’havia trobat fa dos mesos en prendre possessió del seu mandat va demanar poder utilitzar aquesta fórmula un xic a la desesperada i el govern de Rodriguez Zapatero que anava donant llargues finalment, després d’una reunió que diuen va ser cordial però no gaire ha vingut el permís…

La veritat és que no podem fer broma de la qüestió atès que tot plegat ja és prou greu, però potser convindria en pensar a tirar el barret al foc ja que la situació creada clama al cel. Un govern a Madrid que cada any espolia, pren, roba (dels tres mots potser és el que més s’hi escau) més de 22.000 milions d’euros als catalans, resulta que finalment -en un gest envoltat amb un aire d’insultant magnanimitat- permet que el govern català per tal de poder fer front als pagaments més urgents hagi d’emetre una emissió de bons (que tanmateix compraran més catalans) i al damunt hagi d’agrair al govern central el seu “magnànim” gest.

 

Per a qualsevol observador imparcial, de fora estant, aquesta qüestió no hauria de ser considerada més que com un gest d’un cinisme superlatiu, d’un desvergonyiment que no té parió. Fins quan? No hi ha cap Estat a Europa en que es doni una situació semblant… potser sols a Itàlia on també hi ha una àmplia zona al sud subsidiada que no vol o no pot sortir-se’n.

 

L’escàndol de l’espoli sagnant que reben tots els Països catalans no té aturador. Sembla que a hores d’ara ja s’hagi dit tot però no és pas així. Cal continuar denunciant insistentment, sense desmai, aquesta situació vergonyant. Des del Partit Republicà Català, així com -estem segurs- des de totes les organitzacions independentistes la resposta és ben clara: l’única solució és la plena sobirania, la independència. Des de les forces autonomistes, però, es postula la via del concert econòmic. El temps, potser més aviat del que molts pensen, donarà la resposta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s