Les Quatre Columnes de Montjuïc i la tossuderia d’un patriota

Finalment, al peu de la muntanya Montjuïc, s’ha inaugurat la reposició de les Quatre Columnes que foren dissenyades per Puig i Cadafalch i edificades l’any 1919 i enderrocades l’any 1928 en plena dictadura del general Primo de Rivera pels cadells del feixisme espanyol a fi d’eliminar la simbologia nacional catalana que representaven.

Més de 80 anys hem tardat en poder recuperar un de tants símbols que honoren la nostra terra, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. En l’acte inaugural totes les nostres autoritats hi eren presents, el president de la Generalitat, l’alcalde de la ciutat, i no cal dir alguns dels que d’aquí pocs mesos competiran per a l’alcaldia de Barcelona. S’acosten eleccions, cal sortir en el màxim nombre de fotografies i si pot ser parlant de no se sap ben bé quina unitat… millor.

El que sí cal és dir les coses pel seu nom. Les Quatre Columnes no haguessin tornat a desafiar el cel de Montjuïc si no hagués estat per la lluita incansable i per la tossuderia d’un gran patriota: Enric Padrosa.

Més de vuit anys ha estat lluitant, amb una tenacitat sense parió i amb el suport incansable de la gent de la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals. Padrosa i la gent que l’acompanya saberen salvar tots els obstacles (que no foren pocs) per a assolir el seu objectiu que era, sobretot, no solament la justa restitució d’un monument i el que representava, sinó també el símbol vivent d’un homenatge a tots els homes i dones catalans que han lluitat per la llibertat de la seva pàtria.

Des del Partit Republicà Català ens congratulem de la fita assolida i felicitem ben efusivament els responsables de la Xarxa d’Entitats i, tanmateix, voldríem fer constar que la tossuderia, en l’ànim d’alguns catalans, pot esdevenir una de les seves més grans virtuts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s