Eleccions municipals: entre la decepció i l’esperança

Fa quinze dies arreu dels Països Catalans tingué lloc la contesa més esperada pels ciutadans, aquella que permetrà saber quina serà la representació política que tindràs a tocar, la que intentarà amb més o menys encert resoldre els problemes de la quotidianitat, del dia a dia; la que et permetrà parlar, debatre, discutir si cal, amb aquella persona que et representa, amb aquell càrrec electe que no es troba a dos-cents o sis-cents quilòmetres d’on vius sinó molt més a prop, a la cantonada de casa teva. La política municipal, molt sovint menystinguda, és la principal escola de formació cívica i política, la veritable àgora de debat ciutadà. Quan aquesta proximitat entre l’electe i l’elector s’allunya és quan la política, en lletres majúscules, per sovint el seu sentit i és quan la resposta de bona part de la ciutadania es manifesta amb el desinterès manifestat amb l’abstencionisme. És que que plana massa sovint en les grans ciutats on la distància entre el ciutadà i els seus representants és moltes vegades insalvable. Cal canviar de socarrel l’organització municipal, sobretot a les grans ciutats.

El Partit Republicà Català, per segona vegada consecutiva en unes eleccions (aquesta vegada en les municipals) s’ha sumat a la Coalició de Solidaritat Catalana per la Independència junt amb les altres forces que també ho feren a les eleccions al Parlament de Catalunya (Alternativa verda-Els verds, PSAN, etc) i ha iniciat una etapa que pot ser molt esperançadora. En dues poblacions al Bages i a l’Osona (Santpedor i Vic) dos dels nostres representants (Josep Boladeras i Iban Lapeira) han obtingut l’acta de regidor i, amb aquesta, una nova responsabilitat que sumaran a una llarga trajectòria de lluita per la democràcia i les llibertats del nostre país.

Els desitgem tot l’encert i, també si cal, una bona dosi de paciència i de bon fer que sabem els ajudarà en la seva nova responsabilitat.

En d’altres poblacions alguns dels nostres candidats han estat molt, molt a prop, d’obtenir l’acta de regidor. Això ens ha fet pensar que encara hi ha molta feina per fer i també a ser conscients que hi ha hagut algunes mancances que potser han estat decisives per a assolir l’èxit buscat. Tanmateix això no ha estat obstacle perquè es continu el camí emprès¨, amb més delit i més coratge que mai. Voldríem fer arribar a tots aquells que han participat en la contesa, bé sent participant en les candidatures, bé treballant en la campanya, l’agraïment que mantes vegades un poble molt sovint covard i mesquí no sap donar a aquells que donen el millor del que tenen per a posar el seu gra de sorra per un futur que ens ha de fer lliure per sempre més.

Si a vegades el resultat desitjat no ha complert les expectatives i ens ha portat a una certa decepció, el treball colze a colze amb aquells que compartim els mateixos anhels ens porta a veure el got sempre mig ple, a saber que no podem defallir i a posar l’esperança en una aposta que ja ha donat els seus primers fruits. Aquesta aposta és la suma dels que tenim els mateixos objectius i que a vegades, a la mateixa Solidaritat, pot semblar que no se’n és massa conscient. Sabem que no serà fàcil, tots els poders fàctics s’han conjurat per a que això no sigui possible, hi ha massa interessos en joc, massa nepotisme i massa corrupció que es vol quedi en l’oblit i la impunitat i una coalició amb l’esperit de Solidaritat evidentment que fa nosa. Un exemple clamorós ha estat l’escandalosa ombra de silenci mediàtic rebut i que continuarem rebent. Cal ser-ne conscients i no defallir. Cal, com es diu en l’argot futbolístic, posar-nos les botes i creure fermament en un futur que és nostre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s