Assemblea General del Partit Republicà Català, a Sant Quirze del Vallès.

El passat dilluns 14 de juliol s’ha celebrat l’Assemblea General de l’RC, i en la qual s’ha fet un ampli debat sobre el moment polític actual i sobre l’actuació i posicionament de l’RC. Els esdeveniments succeïts al nostre país aquests darrers temps -especialment d’un any ençà-, mostren una realitat extraordinàriament dinàmica que d’una manera o altra han sacsejat el país com feia anys era imprevisible ni tan sols pensar-ho.

El 10 de juliol del 2010 (just un any abans de la nostra Assemblea) una multitudinària manifestació a la ciutat de Barcelona -que aplegà una gernació com mai s’havia vist- deixà palès de manera clara i contundent la voluntat ja majoritària (com la darrera enquesta ha demostrat) del poble català d’emprendre el camí definitiu cap a la independència. El 14  del mateix mes catorze diputats del Parlament de Westminster encapçalats pel diputat gal·lès, Hywel William, presentaren una moció sobre el dret de Catalunya a decidir el seu propi futur. La causa catalana comença a tenir una presència important arreu i cada dia que passa un nombre més gran de catalans, tant si són de vàries generacions com si són nouvinguts, fan seu l’objectiu anhelat.  

Des de la seva refundació, l’any 2006, el Partit Republicà Català plantejà (a diferència de la majoria de propostes de les organitzacions dites independentistes d’aquell moment) emprendre el camí de la transversalitat independentista a fi de sumar el màxim nombre de catalans a un procés que ja no té aturador però que cal accelerar davant l’ofensiva contumaç de l’espanyolisme (tant el que es diu de dretes com el que figura que és d’esquerres) el qual, astorat, veient l’assumpció cada dia més àmplia de la causa independentista per capes de població que, o bé li donaven l’esquena o bé n’eren indiferents, empra tots els mitjans que la pseudodemocràcia espanyola ha posat al seu abast, amb el Tribunal Constitucional a primera fila. Cal estar amatents i no defallir. Com deia el president màrtir Lluís Companys, els catalans només ens tenim a nosaltres mateixos per defensar la nostra causa.

Els militants reunits a Sant Quirze del Vallès, fidels al missatge del president Companys (fundador del partit, a més a més) vam decidir continuar amb més empenta que mai, amb aquella tossuderia que fa que no ens aturi cap mena d’obstacle, de desencís, d’impediment, ni de deserció.  Continuarem endavant, posant el nostre gra de sorra allà on calgui; continuarem donant suport a aquelles propostes que aglutinin l’esforç del màxim nombre de patriotes possible. Vam donar suport a la coalició Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre del 2010 i a les eleccions municipals del 22 de maig d’aquest any i on un bon nombre de militants de l’RC formaren part de candidatures tant a les nacionals com a diversos municipis. Precisament, dos d’ells, Josep Boladeras i Iban Lapeira han estat escollits regidors a Santpedor i Vic respectivament. Els felicitem i ens felicitem. Sabem que faran molt bona feina i seran del tot fidels al seu compromís, atès que a part de les responsabilitats dins l’RC hi han afegit la del treball a primera línia en llurs poblacions.

Diuen que els cansats fan la feina.  Hi ha qui diu que al Partit Republicà Català hi tenim molts “cansats”. Potser per això s’està fent tan bona feina.

Anuncis

3 responses to “Assemblea General del Partit Republicà Català, a Sant Quirze del Vallès.

  1. El que haurieu de fer és donar suport a Reagrupament en comptes de SI, el projecte de SI està caient, podeu ajudar a rellançar R.cat, una opció molt més seriosa i rigorosa que SI, enhorabona pels dos regidors, passeu de tenir cap regidor al 2007 a 2 al 2011, que serien més si fóssiu amb Rcat,
    Saluts i independència.

  2. El Partit Republicà Català des de la seva refundació ha apostat sempre per la unitat de l’independentisme.

  3. UNitat Idependentista, que Rcat vol però SI no! Si voleu unitat sumeu-vos a ERC-Rcat per les generals amb Bosch com a candidat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s