TRISTESA I DECEPCIO!

Les ultimes enquestes ho diuen ben clar: l’independentisme està creixent; és cert i es nota a molts àmbits de la quotidianeitat, premsa, ràdio, tertúlies, fòrums, etc…

Com s’explica doncs que una trobada anual del món independentista que tothom hauria de conèixer, que fa dècades se celebra el mateix dia de l’any -el tercer diumenge de juliol- no té cap o bé quasi cap ressò a enlloc ni tan sols entre els mateixos independentistes, amb honorables excepcions. Sí, com molts ja haureu endevinat, em refereixo a la Diada Nacional del PI DE LES TRES BRANQUES.

Avui, dia 17 de juliol,( el mateix dia que fa 75 anys s’estava gestant el cop d’estat militar del general Franco contra el govern de la República espanyola que ens porta a una guerra civil que va esquarterar el nostre país i en la qual van morir i es va condemnar a l’exili a milers i milers de patriotes catalans) acabo d’arribar del Pla de Campllong trist, decebut, abatut… tot fent-me una pregunta:  on són tots aquests independentistes?  I, la veritat, no he trobat la resposta, perquè  avui a  aquest magnífic indret del Berguedà no hi eren.

Històricament no ha estat  mai un aplec de multituds; recordo ja fa uns anys la xifra de quatre o cinc mil patriotes, però d’aquí al centenar o a tot estirar dos centenars d’avui, per no fer-ho tant tètric, hi va tot un món.

És diumenge, mes de juliol, època de vacances…però la nostra pàtria no es mereix dedicar-li un dia a l’any que hauria de ser el dia de trobada i germanor més important dels Països Catalans?

Penso que ens ho hem de fer mirar tots plegats; altres pobles amb celebracions semblants ens donen tota una lliçó; per posar un exemple, el poble basc amb el dia de la Pàtria Basca, l’Aberri Eguna.

Si us plau tingueu tots present per l’any que ve el TERCER DIUMENGE DE JULIOL i feu el pas de pujar a aquest bonic indret del nostre país i veureu el PI JOVE que de mica en mica va creixent i es va enlairant cap a aquest cel tant blau per mirar de ser tant o mes impressionant, alt i fort que el primer, que pobret ja només ens mostra el seu esquelet majestuós del que un dia va ser, Aprofito per fer una crida a tots els catalans perquè procurem que l’independentisme no acabi igual.

Josep Boladeras

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s