Enric Garriga Trullols: l’abraçada fraternal entre catalans i occitans

“No hem d’explicar només que tenim una llengua, una història, una cultura i unes celebritats. El que s’ha de saber és que volem la independència”. Aquestes paraules de l’Enric Garriga i Trullols encapçalaven la portada del petit quadern de vuit pàgines que es repartia al tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona, dissabte 19 de novembre, en la cerimònia de comiat d’aquest gran lluitador i patriota i que glosaven la immensa tasca i la trajectòria del qui fou fundador i president de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana i del Cercle d’Agermanament Occitano-Català.

La cerimònia religiosa en que s’alternaren les pregàries i cançons en català i occità congregà una gran munió de catalans (i també d’occitans) que volgueren retre el darrer homenatge a aquest català que agafà el testimoni d’un altre gran patriota, Josep Maria Batista i Roca, president del Consell Nacional Català a l’exili, que lluità incansablement pel reconeixement internacional de la nació catalana. Pocs dies abans de morir Batista i Roca digué: “Garriga, hi ha molta feina per fer”. I l’Enric Garriga n’agafà el relleu, treballant sense desmai donant un exemple inestimable del que cal fer deixant un valuós llegat fet amb una tenacitat i esforç sense parió.

Tanmateix, des del Partit Republicà Català volem agrair a l’Enric Garriga Trullols les paraules d’encoratjament que ens adreçà quan fa uns tres anys li exposarem el nostre projecte tot remarcant-nos que tot el que es fes per a avançar cap a la independència de la nostra pàtria era benvingut. Des d’aquí volem fer arribar als seus familiars i amics el nostre més sincer condol i reconeixement pel seu exemple tot comprometent-nos a continuar  treballant per aquells ideals que cada dia que passa ens uneix a un nombre més gran de catalans en un procés que ja no té aturador i que ens portarà a la plena sobirania. Serà el millor regal que podrem fer a l’Enric Garriga Trullols i a tots aquells que ens han precedit; a tots els que amb el seu exemple i mestratge ens han marcat ben clarament quin és el camí  a seguir.  

 Foto: naciodigital.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s