EUROVEGAS

És sorprenent que el  President  Artur Mas hagi fet les declaracions  que ha fet en relació al projecte anomenat “Eurovegas” que el magnat del joc Sheldon Adelson vol fer a l’estat espanyol tot dient que “Eurovegas” pretén convertir Catalunya en el principal líder turístic d’Europa”. Francament, inaudit.

Sembla mentida que amb les dificultats econòmiques que està passant el nostre país, agreujades pel robatori diari de 60 milions d’euros perpetrat per l’estat espanyol, a part de la continua pèrdua de sobirania política (sentència Estatut, immersió lingüística, etc.) que a sobre aparegui un “sheriff” al més vell estil del cine  americà el qual ens diu que vol muntar un gran “xiringuito”  al lloc que ell trïi del nostre país, que les lleis també les posarà  ell, que durant 10 anys no vol pagar impostos, que a sobre li hem de facilitar l’obtenció de crèdits per fer-lo i no se quantes bestieses més i que el nostre president, en un acte de vassallatge impropi del seu càrrec, acabi besant-li els peus. Increïble!

Està clar que l’atur és en aquests moments un dels principals problemes del nostre país però ens podem refiar de que aquests milers de llocs de treball que ens promet el magnat americà es contractin al nostre país? Perquè, precisament, una de les seves condicions es canviar la llei d’estrangeria per poder contractar a on ell vulgui… D’on seran les empreses constructores?

Sembla que sota l’excusa d’una oferta turística variada (salons de convencions, espectacles, etc.) se’ns vol donar bou per bèstia grossa tot dient que el joc sols ocuparà el 2% del recinte i el nostre president, ai làs! També ha picat l’ham i així ens ho vol vendre. Tots sabem el que hi ha al voltant del món del joc, no cal explicitar-ho. Si actualment, segons diuen els nostres experts en seguretat, Catalunya ja és un refugi de tots els clans mafiosos que hom pugui imaginar no és gens difícil pensar quin personal aterrarà pels nostres vorals si aquest fantasmagòric complex tira endavant.

Com a catalans no podem permetre vendre d’aquesta manera la sobirania i control sobre una part del nostre país al primer beneit que apareix. Si el “xiringuito” el volen a Madrid que se’l quedin i bon profit els faci. Per ells va el pollastre. Encara que a la bona gent d’aquells verals els planyo prou.

Amb el que ens costa poder exercir una mica de sobirania sobre el que és nostre només ens falta que vinguin de mar enllà a voler “resoldre” el nostre futur. Hi ha una dita catalana que ho reflecteix a la perfecció: “De fora vingueren que de casa ens tragueren”.  

El Partit Republicà Català vol denunciar el capteniment dels nostres governants i, al mateix temps, donar un crit d’alerta sobre la irresponsabilitat d’aquells que tenen per damunt de tot l’obligació de vetllar perquè el nostre país sigui capdavanter i model del benestar i dels valors que l’han anat configurant a través dels segles i no es converteixi en un centre lúdic que acabi sent una immensa sala de joc.

Animem a totes a lluitar amb tota la  força i energia possibles perquè això no hagi estat més que un malson provocat per la cobdícia i la puerilitat d’uns i altres.


Josep Boladeras i Font

Secretari General PRC

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s