Comunicats

Homenatge a Companys

Dia 17 d’octubre la jornada matinal al castell de Montjuïc “Montjuïc canta a Companys”. amb la participació de corals de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya del Moviment Coral Català i la presència especial de l’Orfeó Català. Hi participaran vint i cinc corals d’arreu del país més l’Orfeó Català.

D’11 a 12 a cinc llocs del castell diverses corals faran cantades. A tres quarts d’una es concentrarà el públic i les corals al Fossat de Santa Eulàlia on va ser afusellat. Aquí es farà l’acte central amb un parlament de presentació de l’acte commemoratiu i la interpretació per les corals, dirigides pel director de l’Orfeó Català Josep Vila, d’ El Cant de la senyera. La interpretació es farà mentre s’hissi una senyera que es reposarà al castell. La senyera havia esta posada el 1936 pel President Companys, quan aquest va lliurar el castell a la ciutadania. Va ser retirada pel franquisme i ara es vol restituir en homenatge permanent al nostre President. En acabar s’interpretarà el cant dels segadors.

Font: Comissió per la Dignitat

Homenatge al president Companys i als immolats per la llibertat. (I)

Com cada any al voltant del 15 d’octubre -data en que fou assassinat el president de la Generalitat i fundador del Partit Republicà Català, Lluís Companys-, ha tingut lloc l’acte d’homenatge al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc de Barcelona. a tots aquells catalans republicans que foren morts per la dictadura franquista i sepultats en aquest fossar.

L’acte, organitzat per l’Associació Pro-Memòria als immolats per la Llibertat a Catalunya, tot i la pluja persistent, ha tingut una notable participació de persones vingudes d’arreu del país, de familiars, patriotes i representants de diverses organitzacions -entre elles del Partit Republicà Català- que, una vegada més, han fet costat a les sentides paraules del president de l’Associació, Pere Fortuny (fill del darrer alcalde republicà de Mollet del Vallès, assassinat pels franquistes) que ha denunciat la manca de voluntat política per a l’anul•lació dels judicis il•legals dels tribunals militars franquistes i l’actitud de partits polítics catalans (com PSC-PSOE i ICV) que varen aprovar una llei de la Memòria Històrica que no fa justícia a les demandes d’anul•lació, exigint, una vegada més que sigui reparada aquesta greu injustícia.

El Partit Republicà Català ha fet arribar al senyor Fortuny una nota per la qual se suma a les seves justes reclamacions i denuncia l’actitud d’uns governs i d’uns partits polítics per la seva actuació; actuació que representa una burla i un escarni per aquells catalans que deixaren la vida en la lluita per les llibertats.


Homenatge al president Companys i als immolats per la llibertat. (II)

Amb motiu de la commemoració del 70 aniversari de l’afusellament del qui fou president de la Generalitat de Catalunya i un dels fundadors del Partit Republicà Català, Lluís Companys i Jover, ens sumem als actes d’homenatge i reconeixement del president Companys així com de tots els catalans vilment assassinats pel règim franquista i molt especialment als que avui reposen aquí al Fossar de la Pedrera.

El Partit Republicà Català vol fer constar una vegada més el seu suport a l’Associació Pro-Memòria als immolats per la Llibertat a Catalunya en la seva tenaç i feixuga tasca i molt especialment en la seva lluita per tal d’aconseguir l’anul•lació dels judicis sumaríssims militars -com el que condemnà el president Companys- per la il•legitimitat criminal dels militars franquistes, i per a que sigui reparada per sempre una situació que és una vergonya per als demòcrates de tot el món.

Barcelona, Fossar de la Pedrera 10 d’octubre del 2010

Agustí Soler i Regàs – President de l’RC
Josep Boladeras i Font – Secretari General


Invitació acte Fossar de la Pedrera

Aquest pròxim diumenge dia 10 d’octubre tindrà lloc com cada any l’acte de commemoració de l’assassinat del president de la Generalitat i fundador del Partit Republicà Català, Lluís Companys i Jover, al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, organitzat per l’Associació Pro-Memòria als immolats per la Llibertat a Catalunya.

L’acte d’homenatge al president Companys i a tots els catalans republicans assassinats per les forces franquistes i les restes dels quals resten sepultades al Fossar de la Pedrera tindrà lloc a les 12 del migdia. Una delegació del Partit Republicà Català hi serà present i encoratgem a tots els militants i simpatitzants a acompanyar-nos en aquest acte.

Consell Executiu RC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s